• April 13, 2024

Trädgårdsarbete i oktober

Trädgårdsarbete i oktober
Vad kan du göra i trädgården i oktober.
Sommaren är över och det börjar bli höst i trädgården. Tips inför oktober:

Höstgödsling gräsmatta
Din gräsmatta går in i vinter och det är viktigt att strö lite granulat av höstgödsel över gräsmattan innan vintern. Din gräsmatta kommer då att gå kraftigt in i vintern. Det kommer du att ha nytta av under våren. I en välgödslad gräsmatta kommer du knappast att besväras av ogräs och den förblir dessutom grönare.
Läs även våra tips om att gödsla och kalka din gräsmatta året runt.
grön gräsmatta
grön gräsmatta
Plantera lökar i den öppna marken
Du kan fortfarande köpa de vackraste blomlökarna. Ta också en titt på speciella arter, det finns så mycket vackert. Jag gillar att blanda ihop blomlökar. Du får en väldigt naturlig effekt. I vår blogg “En blandning av blomsterlökar” hittar du tips på hur du gör detta bäst.
Plantera blomlökar
Plantera blomlökar
Plantera lökar i krukor
Har du ingen trädgård men har en balkong? Eller vill du ha snabb färg på din altan på våren? Plantera sedan blomlökar i krukor i oktober. Låt krukorna stå utanför, men se till att det är bra dränering.
Låga rosa tulpaner och blå druvor
Låga rosa tulpaner och druvhyacinter
Rengöring av trädgårdsredskap
Bra verktyg är halva striden. Men verktyg behöver underhållas. Ha en vass hacka och sekatör. Se annars filmer på internet om hur man skärper den. Smörj dem sedan så att de inte rostar. I alla fall bör inte varje verktyg placeras på den (våta) marken, då rostar de säkert.
Hängande trädgårdsredskap – trädgårdsbloggare – trädgårdsnöjd
Hängande trädgårdsredskap
Ta bort ogräs
Innan vintern slår till, ta bort det mesta av ogräset. På våren kan de inte längre så och växa vidare. Och på vintern, ta regelbundet en hacka genom din trädgård för att stoppa befintliga ogräs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *