Privatlån

Du vet säkert att det går att få små, snabba lån på nätet eller till och med via ett enkelt sms. Smslån, mikrolån, snabblån och allt vad de kallas har blivit oerhört populära på grund av sin stora användbarhet. Att kunna sitta hemma vid datorn och söka ett lån, och sedan snabbt ha pengar på kontot gör att man kan söka lånet just då man är i behov av pengar, utan särskilt framförhållande. Men, dessa populära lån har vissa begränsningar, framför allt när det gäller lånebelopp. De flesta av dessa lån ligger på belopp från 500 kr och upp till 10 000 kr, eller i bästa fall 15 000 kr. Men, om man behöver låna lite mer pengar, måste man då gå till banken för att be om ett lån? Nej, du kan faktiskt få precis lika stora privatlån direkt online, som om du går till ditt lokala bankkontor. Du kan till och med låna från din vanliga bank, eftersom de flesta storbanker också erbjuder lån online.

Men, en av de stora fördelarna med att söka privatlån online är att du kan jämföra många olika lån innan du bestämmer dig för var du ska låna. Hos många långivare finns verktyg där du drar i spakar, eller på annat sätt, ställer in önskad lånesumma och lånetid. Då får du fram månadskostnaden för just det lån du valt. Genom att ändra återbetalningstid eller belopp ser du hur kostnaden påverkas. Det gör att du alltid vet hur mycket du ska betala, vilket självklart ger en trygghet om att du inte drar på dig ett lån du inte klarar av.

Privatlån online

Förutom ränta och månadskostnad är det viktigt att ta reda på om det tillkommer andra avgifter, som exempelvis uppläggningsavgift på lånet. Detta för att du inte ska få obehagliga överraskningar när du ska börja betala av på ditt privatlån. Det kan också vara bra att ta en titt på lånevillkoren, i synnerhet om du vanligtvis brukar ha svårt att få lån. I villkoren kan du se vilka krav som ställs, men också om det går att få privatlån med betalningsanmärkning eller om man inte har fast inkomst.

När du går till banken för att söka ett privatlån får du naturligtvis veta om du uppfyller kraven för att få ett lån. Men, när du söker ditt privatlån online kan du istället välja ett lån som du vet från början att du har en chans att få. Villkor och krav varierar nämligen ganska mycket, och här, på nätet, kan du hitta långivare som är beredda att bortse från en betalningsanmärkning om man anser att din betalningsförmåga är tillräcklig. På samma sätt kan du hitta lån som går att söka även om du inte har en fast anställning eller om du är arbetslös, studerande eller av annan anledning inte är förvärvsarbetande.

De flesta lån som tas för vardagsbehov är privatlån, det vill säga lån som man kan få utan att lämna säkerhet. Du behöver inte lämna pant eller belåna något dyrbart för att få ett privatlån, vilket också gör att låneprocessen går snabbare.