Mikrolån

Att tänka på innan du tar ett mikrolån

Innan du sickar in din ansökan om ta ett mikrolån finns det några punkter som kan vara viktiga att ha i åtanke. Ett mikrolån kan vara farligt för den som inte har förberett sig ordentligt, så det gäller att ta reda på så mycket som möjligt innan påskrift. Gör dig själv en rejäl tjänst genom att inte lämna någonting åt slumpen. Det är meningen att ett lån ska hjälpa dig att lösa ekonomiska problem eller uppfylla ett mål, inte ge dig nya bekymmer. Följ dessa råd och du kommer vara förberedd till max när det är dags att ge sig ut i hetluften och ta det där lånet.

Varför behöver du ett mikrolån?

Ta reda på den exakta orsaken till varför du behöver ta ett mikrolån. Det finns många anledningar till att du kan behöva en extra slant under en månad, men det är mycket viktigt att ha helt klart för sig vad lånet ska användas till. Kanske finns det bättre lösningar på dina ekonomiska besvär? Har du någonting att sälja? Kanske tid över så att du kan leta upp ett extrajobb? Var kreativ. Ett mikrolån är ett stort åtagande som kräver enormt mycket disciplin, och det är inte alltid den bästa lösning på ett tillfälligt ekonomiskt problem.

Hur löser du återbetalningen?

Det är mycket viktigt att ha det här klart för sig redan innan ansökan skickas. Vanligtvis är tidsfristen en månad, så du gör bäst i att ha en god framförhållning och veta hur kommande månad kommer att se ut på det ekonomiska planet. Mikrolånet kostar dessutom i avgift och ränta, så det du betalar tillbaka inom en månad är mer än lånebeloppet. Se till att ligga ett steg före hela tiden så kommer allt bli lättare.

Planering och disciplin

Det här är allt. För att inte bli lidande av att du tog ett mikrolån krävs att du har framförhållning och vet hur kommande månad ser ut. En miss i planeringen kan betyda höga avgifter, och det är vad som inleder den ekonomiska spiralen som ofta slutar med att alla inkomster går till att betala på lån. Hamna inte i skuldfällan. Var rättvis mot dig själv och låt dig inte tappa kontrollen.

Ofta finns det bättre lösningar

Det sundaste är att egentligen att se ett mikrolån som en sista utväg. Avgifter och räntor är ofta så höga att det faktiskt inte lönar sig att ta ett mikrolån. Se över dina alternativ. Vad kan du göra? En tumregel är att när vi tror att vi inte har någonting kvar så kan vi ända utföra lika mycket till. Ha i åtanke att det alltid finns bättre lösningar. Måste du verkligen ta ett mikrolån så får det vara så, men det bör ske när du verkligen är säker på att det inte finns någonting annat för dig att göra.

Läs på!

Promenera inte ut i mikrodjungeln med ögonbindel. Ta reda på så mycket du kan om varje långivare som intresserar dig, och ta reda på exakt vilka villkor som gäller för det lån du behöver. Det låter kanske inte som det mest fantastiska du kan företa dig, men det kommer definitivt att vara värt det när allt dras till sin spets. Ta reda på allt!