Låna pengar

Om man saknar en vanlig, sedvanlig inkomst i form av lön, kan det vara svårt att få ett lån. Men är det verkligen helt kört att få lån utan inkomst? Svaret är att det är det inte nödvändigtvis, för även en hel del annat, utöver en vanlig lön, kan nämligen räknas som en inkomst i detta sammanhang, vilket gör att man då kan få ett lån, genom att åberopa denna inkomst istället för en vanlig lön. Några exempel på sådana inkomster är bland annat:

En deltidslön
CSN bidrag och lån
A-kasse-ersättning och andra ersättningar som man får i samband med att man är arbetslös
Pensioner av olika slag
Låna pengar

Har man en sådan inkomst kan det med andra ord löna sig att ansöka om ett lån utan inkomst som lön, men exakt hur mycket man måste ha i form av en alternativ inkomst beror i mycket hög grad på t.ex:

Vilken lånegivare det är man vill låna av, eftersom olika lånegivare ställer olika krav gällande detta
Hur mycket det är man vill låna, dvs. vad lånebeloppet är
Hur snabbt man vill betala tillbaka lånet, dvs. vad återbetalningstiden på lånet är
Så det går inte direkt att ge ett entydigt svar gällande detta, utan kolla alltid upp detta separat, för varje lånegivare och lån som intresserar dig.

Hur hittar man då lånegivare som kan tänka sig att låna ut pengar även till den med en mindre inkomst eller en inkomst som inte är en vanlig lön?
Enklast gör man oftast detta med hjälp av en sökmotor, så vi rekommenderar dig att börja med detta när du är på jakt efter ett lån där man är lite mer flexibel gällande inkomstkraven. De flesta av dessa lånegivare är nämligen ganska duktiga på att skriva att de är ”snällare” med sina inkomstkrav än andra på sin hemsida.