Huslån

Så får du så bra villkor som möjligt när du tar huslån

Av alla avtal man ingår är ofta ett av de viktigaste, och det som kommer att kosta en allra mest huslånet. Det är därför jätteviktigt att man får så bra villkor som möjligt när man tar ett huslån. Men hur gör man egentligen för att se till så att detta händer när man ska ta ett huslån? Här kommer några förslag:

Jämför så många olika lånegivare som du kan

Alla har de nämligen olika räntor, olika villkor och fördelar. Fast en viss långivare kanske marknadsför sig som den allra bästa bör du därför inte tro på detta, utan gör istället din egen research för att ta reda på vilken långivare som faktiskt är den mest förmånliga.

Sätt in så mycket du kan som kontantinsats

Detta gör ju nämligen att ditt huslån i sig blir så litet som möjligt, så det är alltid att rekommendera att man sätter in så mycket man bara har råd med, fast detta kanske innebär att man kanske inte kan köpa de där möblerna man sneglat på. Men tänk inte kortsiktigt, se till att göra ett så bra långsiktigt beslut som möjligt istället! Läs mer på huslånränta.se.

huslån

Bind gärna en del av lånen

Detta för att du ska veta hur mycket ditt huslån kommer att kosta dig, vilket man inte kan veta på samma vis med rörliga lån. Framför allt många som tar huslån för första gången tycker att detta känns tryggare och säkrare, och glöm inte att även detta, att man slipper oroa sig för huslånet hela tiden är värt pengar! Trots att rörliga huslån ibland kan vara billigare än bundna huslån, är detta att rekommendera för nybörjare.

Samla gärna alla lån du har hos en och samma långivare

Då kan du nämligen ofta få bättre villkor för dem allihop, och tjäna ännu mer på detta.

Samla gärna ditt övriga finansiella engagemang hos samma långivare

T.ex. ditt lönekonto, sparkonto, kreditkort och så vidare. Detta gör dig nämligen mer attraktiv hos långivarna, och gör därför att de ofta erbjuder dig bättre villkor.

Tacka aldrig ja till erbjudanden om amorteringsfrihet

Detta kan kännas lockande på kort sikt, men återigen: tänk hellre långsiktigt. Amorterar du inte av på ditt huslån, minskar inte skulden och detta är inte så kul i efterhand.